preskoči na sadržaj
 

I mi smo dio nacionalne kampanje „I ja želim čitati“

Od školske godine 2019./2020. naša škola uključila se u nacionalnu kampanju pod nazivom „I ja želim čitati“ koju već treću godinu za redom organizira Hrvatsko knjižničarsko društvo s ciljem promicanja svijesti o teškoćama čitanja i problemima koje one sa sobom mogu donijeti. Uz njih, suorganizatori ove kampanje su: Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu, sedam Komisija HKD-a, Knjižnice grada Zagreba, Edukacijsko rehabilitacijski fakultet, Hrvatsko logopedsko društvo, Hrvatska udruga za disleksiju i brojne druge ustanove. Kampanja okuplja veliki broj sudionika: veliki broj osnovnih i srednjih škola, fakultete, razne udruge, institucije, nakladnike, državne i gradske urede.

Cilj ove dugogodišnje kampanje je upozoriti hrvatsku javnost na probleme osoba s teškoćama čitanja i disleksijom, nedostatak sustavnog i organiziranog istraživanja teškoća čitanja te slabu i nedostatnu produkciju građe lagane za čitanje. Osobe s teškoćama čitanja i disleksijom imaju različite jezično-govorne teškoće koje se očituju u brzini, točnosti i razumijevanju pročitanoga. Hrvatsko logopedsko društvo donosi podatak o svakom desetom učeniku koji ima teškoće čitanja, a tu istu djecu usputno prate i problemi s učenjem tijekom cijelog školovanja. Ukoliko se navedene teškoće ne dijagnosticiraju na vrijeme, iste mogu dovesti do odustajanja od učenja i utjecati negativno i na ostale vidove života.

Uključivanjem u navedenu kampanju, naša škola će od ove godine organizirati informativne izložbe o disleksiji i teškoćama čitanja te provoditi radionice za djecu sa disleksijom i teškoćama čitanja.  Osim toga stručni suradnici u suradnji s edukacijskim rehabilitatorima iz posebnog razrednog odjela, voditi će projekt KONačno čiTAM – KONTAM, koji uključuje učenike četvrtih razreda koji imaju teškoća u ovladavanju čitanja. Detaljnije informacije o projektu uskoro će biti objavljene na web stranici naše škole.

Priloženi dokumenti:
PROJEKT KONTAM.pdf

Upisi u srednju


BIOSIGURNOST I BIOZAŠTITA

JELOVNIK

Priloženi dokumenti:
JELOVNIK STUDENI 2021..docx


Izložba

Instagram – Wikipedija

Virtualna izložba likovnih radova učenika OŠ Žitnjak
Upisi u prvi razred

Motivacija za učenje

Priloženi dokumenti:
46864.pptx


U slučaju potresa

Obavijesti

Telefoni za psihološku pomoćPriručnik

Priručnik Zagreb za zdravlje mladih


TražilicaKalendar
« Svibanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Prikazani događaji

preskoči na navigaciju