preskoči na sadržaj
 

I mi smo dio nacionalne kampanje „I ja želim čitati“

Od školske godine 2019./2020. naša škola uključila se u nacionalnu kampanju pod nazivom „I ja želim čitati“ koju već treću godinu za redom organizira Hrvatsko knjižničarsko društvo s ciljem promicanja svijesti o teškoćama čitanja i problemima koje one sa sobom mogu donijeti. Uz njih, suorganizatori ove kampanje su: Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu, sedam Komisija HKD-a, Knjižnice grada Zagreba, Edukacijsko rehabilitacijski fakultet, Hrvatsko logopedsko društvo, Hrvatska udruga za disleksiju i brojne druge ustanove. Kampanja okuplja veliki broj sudionika: veliki broj osnovnih i srednjih škola, fakultete, razne udruge, institucije, nakladnike, državne i gradske urede.

Cilj ove dugogodišnje kampanje je upozoriti hrvatsku javnost na probleme osoba s teškoćama čitanja i disleksijom, nedostatak sustavnog i organiziranog istraživanja teškoća čitanja te slabu i nedostatnu produkciju građe lagane za čitanje. Osobe s teškoćama čitanja i disleksijom imaju različite jezično-govorne teškoće koje se očituju u brzini, točnosti i razumijevanju pročitanoga. Hrvatsko logopedsko društvo donosi podatak o svakom desetom učeniku koji ima teškoće čitanja, a tu istu djecu usputno prate i problemi s učenjem tijekom cijelog školovanja. Ukoliko se navedene teškoće ne dijagnosticiraju na vrijeme, iste mogu dovesti do odustajanja od učenja i utjecati negativno i na ostale vidove života.

Uključivanjem u navedenu kampanju, naša škola će od ove godine organizirati informativne izložbe o disleksiji i teškoćama čitanja te provoditi radionice za djecu sa disleksijom i teškoćama čitanja.  Osim toga stručni suradnici u suradnji s edukacijskim rehabilitatorima iz posebnog razrednog odjela, voditi će projekt KONačno čiTAM – KONTAM, koji uključuje učenike četvrtih razreda koji imaju teškoća u ovladavanju čitanja. Detaljnije informacije o projektu uskoro će biti objavljene na web stranici naše škole.

Priloženi dokumenti:
PROJEKT KONTAM.pdf

Motivacija za učenje

Priloženi dokumenti:
46864.pptx


Izložba

Virtualna izložba likovnih radova učenika OŠ Žitnjak

Gabriel6         Filip6

Emina7           Patricija7   

Nika7              Korina7

Lucija7            Lana7

Josipa7           Lara7

Mihael7           Martina7

Jozo7              Sven7

Karla5             Lejla5

Ana5               AnaL5

Mateo5

Lana8


U slučaju potresaGOTIK

Obavijesti

Virtualna učionica

Prijava

5. a           5. b          5. c  

6. a           6. b          6. c  

 7. a          7. b          7. c

8. a            8. b          8. c

Priloženi dokumenti:
upute za virtualne razrede (3).doc


Upisi u srednju

Telefoni za psihološku pomoć


Upisi u prvi razred


JELOVNIK

Priloženi dokumenti:
Jelovnik PROSINAC 2020..docx


Priručnik

Priručnik Zagreb za zdravlje mladih


TražilicaKalendar
« Ožujak 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

preskoči na navigaciju