preskoči na sadržaj
Join Hands and Hug Europe

  http://joinhandsandhugeurope.blogspot.com

           ''JOIN HANDS AND HUG EUROPE''

                     - COMENIUS MULTILATERALNO ŠKOLSKO PARTNERSTVO

 

    Korisnici Comenius programa mogu biti vrtići, osnovne i srednje škole. Comenius partnerstva mogu biti bilateralna i multilateralna. Agencija za mobilnost i EU programe provodi razne europske programe obrazovanja uključujući i Comenius program. ''Join Hands and Hug Europe'' je multilateralno partnerstvo,

a koordinator projekta je OŠ Žitnjak, odnosno Ivana Čale, prof. engleskog jezika, koja je uspostavila veze

s partnerskim školama u periodu od 22. studenog do 20. prosinca 2010. godine putem internetskih stranica

www.twinning.net i www.globalgateway.org.uk.  Partnerske škole uključene u projekt su iz Turske (Ankara),

Poljske (Bialystok), Velike Britanije (Blackburn), Italije (La Spezia), Litve (Vilkaviskis), Češke (Jesenik).

Inače Agencija za mobilnost i EU programe financira sudjelovanje na višednevnim Kontakt posjetima  i Pripremnim posjetima u inozemstvu gdje se uspostavljaju veze s partnerskim školama i osmišljavaju i pripremaju projekti. Koordinatorica projekta nije se prijavljivala za Kontakt i Pripremne posjete već je okupila tim putem internetskih stranica i sve dogovarala s voditeljicama partnerskih škola elektroničkom poštom. Koordinatorica projekta osmislila je program s aktivnostima koji je prihvaćen od strane  partnerskih škola.

    Voditeljice partnerskih škola su uglavnom profesorice engleskog jezika ili ravnateljice škola (iz Italije i V. Britanije). Koordinatorica i voditeljice partnerskih škola zajednički su  ispunile  prijavni obrazac na engleskom jeziku i poslale na natječaj  nacionalnim agencijama u veljači 2011. godine. Inače tek od  natječaja u veljači 2011. godine škola iz Hrvatske mogla je biti koordinator Comenius partnerstava. Do tada to nije bilo moguće. Agencija za mobilnost i EU programe objavila je rezultate natječaja 5. srpnja 2011. godine. Projekt ''Join Hands and Hug Europe'' ocijenjen je kvalitetnim  (100 bodova) i osnovnoj školi Žitnjak odobrena je financijska potpora u iznosu od 22.500,00 EUR za ostvarenje najmanje 24 međunarodnih mobilnosti. Financijska potpora koju NA dodjeljuje OŠ Žitnjak isplaćuje se iz fondova Europske zajednice i sufinancira iz IPPA fondova (Instrument predpristupne pomoći). Sve partnerske škole dobile su sredstva od svojih nacionalnih agencija osim škole iz Blackburna.

Projekt se počeo provoditi 1. kolovoza 2011. godine i traje do 31. srpnja 2013. godine.

    Teme projekta Join Hands and Hug Europe: Interkulturalni odgoj i odgoj za mir i nenasilje.

Učenici će učiti o pet različitih EU zemalja i proučavat će različite aspekte kulture i civilizacije.Projekt uključuje razmjenu učitelja i učenika – ukupno 12 mobilnosti. Tijekom posjeta partnerskoj zemlji i boravka u obitelji učenika vršnjaka učenici će dobiti potpuniju sliku o kulturi te zemlje i obogatiti svoje znanje povijesti i geografije. Tako se razvija i interkulturna kompetencija.

     Projekt je interdisciplinarnog karaktera i može se provoditi u nastavi brojnih nastavnih predmeta: hrvatski, engleski i njemački jezik,informatika, povijest, geografija, priroda, vjeronauk (katolički i islamski), glazbena, likovna i tehnička kultura.

     Ciljevi projekta:

  • poboljšati ozračje u pojedinoj školi
  • suzbijati nasilje (fizičko, verbalno, internetsko)
  • naglašavati važnost kulturalne i lingvističke raznolikosti
  • povećati motivaciju, aktivnost i kreativnost učenika kroz dinamične i interaktivne zadatke vezane uz temu interkulturalnosti
  • poticati učenje stranih jezika i korištenje modernih internetsko-komunikacijskih tehnologija
  • razmjenjivati iskustva i dobre prakse s kolegicama i kolegama iz inozemstva
  • dati EU dimenziju učeniku, učitelju, školi

 

 

      Radni jezik projekta je engleski jezik. Učenici će koristiti engleski jezik (govorni i pisani) radeći na projektnim zadatcima i redovito komunicirajući s učenicima iz partnerskih škola. Tijekom posjeta partnerskoj školi učenici će koristiti strani jezik u stvarnim životnim situacjama i shvatiti da strani jezik nije samo nastavni predmet već sredstvo komunikacije. Komunikacijske vještine na stranom jeziku trebale bi biti razvijenije.

      U listopadu 2012. godine učenici će učiti osnovne riječi i izraze na talijanskom jeziku. Prije svakog posjeta partnerskoj školi uče se osnovni izrazi na jeziku te zemlje: češkom, poljskom, litvanskom i turskom.

 

 

     

     

  Italijap.zipJELOVNIK

Priloženi dokumenti:
JELOVNIK PROSINAC 2018..docx


GOTIK


Brošura za roditelje
Priloženi dokumenti:
Brosura za roditelje.pdf


Upisi u prvi razred

Upisi u srednju

ERASMUS

TražilicaKalendar
« Siječanj 2019 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

preskoči na navigaciju