preskoči na sadržaj
 

FOTOGALERIJA

Projekt “Lav, slon i poneka ptica: priče u muzeju”

OŠ Žitnjak u suradnji sa Etnografskim muzejem

 

Projekt “Lav, slon i poneka ptica: priče u muzeju” nastavlja se i ove školske godine te  za svoj cilj ima potaknuti i unaprijediti čitanje djece rane školske dobi. Projekt je usmjeren učenicima škole sa područja rubne zagrebačke četvrti Petruševec.  Upoznavajući stalni postav i njegov izvaneuropski dio te  čitanjem priča dalekih zemalja iz kojih su izloženi predmeti u stalnom postavu i pripovijedanjem uz pomoć slika pridonosi se  ne samo razumijevanju teksta nego i razumijevanju i prihvaćanju svoje  i drugih kultura kao i razvoju drugih čitalačkih kompetencija učenika rane školske dobi. Pored toga projekt pridonosi ostvarenju međuinstitucionalne i međusektorske suradnje te pozicionira muzej kao relevantan faktor u razvoju čitalačkih kompetencija djece.

 

Opis programa:

Učenici će se u ovome  projektu upoznati sa muzejom i  pripovijedanjem.  Osiguranim prijevozom na trošak  projekta uklonit će se zapreka nemogućnosti financiranja odlaska djece u kulturne institucije u središtu grada. Čitanjem  će  se unaprijediti čitalačke kompetencije i upoznati će se  druge kulture. Projektom su obuhvaćeni i roditelji, jer će se putem radionica i posjeta muzeju informirati i educirati o važnosti čitanja djeci i o važnosti posjetama kulturnim ustanovama poput muzeja što doprinosi podizanju kvaliteta  života njihove djece i obitelji. Projektom se razvija nedovoljno iskorištena suradnja između institucija koje potiču čitanje i povećavaju se mogućnosti umrežavanja institucija i uključivanje novih praksi koje potiču razvoj čitanja.  Isto tako pridonosi se također i osviještenosti učitelja o tome da čitanje nije samo predmet nastave hrvatskoga jezika. Projekt prodnosi ciljevima Nacionalne strategije za poticanje čitanja pa tako i onom u kojeme se potiče suradnja između odgojno obrazovnih i kulturnih ustanova i realizacija dobrih praksi.

Projektne aktivnosti sadržavaju: radionice za učenike u muzeju, radionice za roditelje te okrugli stol. U prilogu su fotografije sa roditeljskog sastanka 3.a razreda koji je ugostio muzejske pedagoginje  Julliete Janušić i Željke Jelavić, a koje su pripremile i mali podsjetnik za roditelje.

 

 

Priloženi dokumenti:
20210913 180227.jpg

Upisi u srednju


BIOSIGURNOST I BIOZAŠTITA

JELOVNIK

Priloženi dokumenti:
JELOVNIK STUDENI 2021..docx


Izložba

Instagram – Wikipedija

Virtualna izložba likovnih radova učenika OŠ Žitnjak
Upisi u prvi razred

Motivacija za učenje

Priloženi dokumenti:
46864.pptx


U slučaju potresa

Obavijesti

Telefoni za psihološku pomoćPriručnik

Priručnik Zagreb za zdravlje mladih


TražilicaKalendar
« Travanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji

preskoči na navigaciju