preskoči na sadržaj
Izvještaj o preventivnim aktivnostima 2014./2015.
Priloženi dokumenti:
Izvjestaj preventivni.doc

Popis preventivnih programa u 2014./2015.

NAZIV PROGRAMA

NOSITELJI

RAZRED

Sigurno u prometu

PUZ

1.a, 1.b, 1.c

Sajam mogućnosti

PUZ

4.a, 4.b, 4.c

MAH 1- ”Mogu ako hoću

PUZ

4.a, 4.b, 4.c

Lara-trening socijalnih vještina

Vasiljev

4.a, 4.b, 4.c

Pubertet i ovisnosti

DZ-Dr.Resman

5.a, 5.b, 5.c

Samopoštovanje

Vasiljev, Pleša

5.a, 5.b, 5.c

Imam stav

Međugorac, Vasiljev, Pleša

6.a, 6.b, 6.c

PIA- ”Prevencija i alternativa”

PUZ

6.a, 6.b, 6.c

Mah 2

PUZ

roditelji 6-ih raz.

WAZ radionice

udruga Bijeli Anđeli

7.a., 7.b, 7.c,       8.a, 8.b, 8.c, 8.d

Spolno prenosive bolesti i kontracepcija

DZ-Dr.Resman

8.a, 8.b, 8.c, 8.d

Postani pametan potrošač

 

udruga Ti si ok

8.a, 8.b, 8.c, 8.d

Medijacija

Horvat-Kovačec, Pleša, Vasiljev

zainteresirani učenici iz 5.,6.,7.,8.

NOT-nasilje ostavlja tragove, zvoni za nenasilje!

Vasiljev, Međugorac,  Horvat-Kovačec,

svi zainteresirani učenici

Kako uspješnije učiti?

Naši osmaši izradili su plakate o načinima uspješnijeg učenja koje su zatim podjelili sa svim drugim učenicima putem školskih panoa.

      

Nenasilno rješavanje sukoba

   

Tijekom 2.polugodišta udruga socijalne pedagoginje Sonje Jarebica "Ti si ok" održala je malu školu nenasilnog rješavanja sukoba sa učenicima 5.a, 5.b i 6.a. Radionice su pokrivale teme iz  razvoja samopouzdanja i osjećaja pripadnosti razredu, zatim o donošenju  odluka i  o prihvaćanju  različitosti među učenicima. Svaki razred prošao je četiri radionice sa svojim razrednicama.

Mjesec borbe protiv ovisnosti

I ove školske godine, učenici naše škole obilježavali su Mjesec borbe protiv ovoisnosti sa svojim razrednicima i stručnom službom. Izvajamo par radova na temu ovisnosti.

        

    

                                 

Stop nasilju u sportu-Bijeli Anđeli

Navijači nogometnog kluba Zagreb "Bijeli Anđeli"  tijekom studenog i prosinca predstavili su rad svoje udruge našim sedmašima. Kroz interaktivno predavanje i igranje uloga razgovarali su o navijanju i osviještavali koja su to nasilna ponašanja na stadionima.

     

Za nasilje nema opravdanja!

Predstavu "Za nasilje nema opravdanja" imali su priliku pogledati učenici sedmih razreda i njihovi roditelji. Predstava je i ove godine bila besplatna, zahvaljujući Gradu Zagrebu, a igrala je u školskom kazalištu u  petak 28.11.14.

PIA-Prevencija i alternativa

U utorak 25.11.14. kontakt policajci iz IV.policijske postaje održali su predavanje PIA za učenike svih šestih razreda.  Naša škola već dugi niz godina sudjeluje u ovom preventivnom  programu  koji je učenicima zanimljiv i poučan, a bavi se temom  prevencije nasilničkog ponašanja, vandalizma i ovisnosti s aspekta policijskog postupanja.

              

Medijacija i Međunarodni dan tolerancije 16.11.2014.

U petak 14.11.  održana je  priredba Oboji svijet!  povodom Međunarodnog dana tolerancije na kojoj se razgovaralo o tome kako učenici vide toleranciju.  Priredbu su otvorili Mladi medijatori naše škole sa izvedbom Medijatorske himne Okreni na boje! koju je napisala Ivana Pavleka, a uz nju pjevali su  Mia Prgomet, Borna Aleksić, Leon Luka Kaurin, Amela Šabani, Vezira Bajević, Alma Bošković, Lorena Beus, Katarina Jakovina, Laura Đivan, Andreja Pavić i Maria Kavedžija. Učenici naše škole već petu godinu za redom obilježavaju Dan tolerancije i prijavljuju se sa svojim radovima, a ove godine  prijavili su se  sa čak tri uratka. Osim spomenute medijatorske himne, literarni rad napisala je Katarina Jakovina, a plakat su izradile Mia Prgomet i Marja Kavedžija.

    

Zdravstveni odgoj

1. HIGIJENA ZUBA I USNE ŠUPLJINE

U četvrtak 6.11.2014. u suradnji sa Domom zdravlja Pešćenica, medicinska sestra posjetila je učenike prvih razreda te im održala interaktivno predavanje o tome kako voditi računa o zubima i održati ih zdravima.

   

2. PUBERTET I OVISNOSTI

U isto je vrijeme dr.Resman učenicima petih razreda govorila o promjenama koje ih čekaju u pubertetu te ih je upozorila na štetnost sredstava ovisnosti. 

                                   

Medijacija

U petak 17.10.2014. skupina školskih "Mladih medijatora" uputila se posjetu Medijacijskom centru u Forumu za slobodu odgoja, u Zagrebu. Medijatori su se upoznali sa radom medijacijskog centra te su imali priliku postaviti brojna pitanja o sukobima koji se tamo rješavaju. Još jedan od razloga našeg posjeta jest taj da se naša škola i ove godine prijavila na natječaj "Oboji svijet" te smo tom prilikom osobno dostavili radove. Prijavili smo se sa jednim plakatom, jednom pjesmom i jednom uglazbljenom pjesmom sa spotom. Nestrpljivo iščekujemo dodjelu nagrada koja će se održati na Međunarodni dan tolerancije. Zahvaljujemo Forumovom timu na lijepom dočeku i vremenu koje su nam posvetili.

                                      

MAH 1- ”Mogu ako hoću”

Učenici petih razreda 14.10. i 15.10.  posjetili su  policijsku postaju u Petrovoj ulici te su  se  upoznali sa radom policije. Osim toga slušali su o opasnostima sredstava ovisnosti te osnovama samozaštitinog ponašanja. Svaki učenik na kraju predavanja dobio je  bilježnicu «Moj podsjetnik na MAH», u kojoj mogu pronaći sadržaje predavanja  koja će ih podsjećati na druženje s policijom. Osim toga, učenike se jako dojmilo isprobavanje policijske opreme i fotografiranje.

     

             

                  

 


Album: MAH 1


Trenutno ne postoji niti jedna slika u albumu!



Upisi u srednju

Upisi u prvi razred


BIOSIGURNOST I BIOZAŠTITA


Izložba

Instagram – Wikipedija

Virtualna izložba likovnih radova učenika OŠ Žitnjak




JELOVNIK

Motivacija za učenje

Priloženi dokumenti:
46864.pptx


U slučaju potresa

Obavijesti

Telefoni za psihološku pomoć


Priručnik

Priručnik Zagreb za zdravlje mladih


Tražilica



Kalendar
« Ožujak 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji





preskoči na navigaciju