preskoči na sadržaj
GRAĐANSKI ODGOJ I OBRAZOVANJE

KNJIGA DOBRIH IDEJA

Forum za slobodu odgoja ove je godine izdao Knjigu dobrih ideja gdje se naša škola predstavila sa čak tri projekta u dvije različite kategorije. U kategoriji Odgoj za dijalog i nenasilje objavljan je projekt "Gdje su nestale lijepe riječi?". U kategoriji Ostali kvalitetni školski projekti za razvoj kulture mira, suradnje i zajedništva, predstavljeni smo sa projektima "Ne kupuj, nego udomi" i  "Biti drugačiji" pri kojem smo obilježili Dan zaštite osoba s invaliditetom.

                                          

DUMOVEC-SKLONIŠTE ZA PSE

U petak 30.01.2015. skupina učenika iz 5.b i 6.abc posjetila je Dumovec-sklonište za nezbrinute životinje grada Zagreba. Učenicima je prikazan edukativni dokumentarni film o radu Skloništa, načinu udomljavanja pasa i o mogućnosti volontiranja. Nakon filma krenuli su u obilazak te vidjeli razne kategorije i pasmine pasa koji dijele istu zajedničku tužnu sudbinu neželjenjih kućnih ljubimaca. Neki psi, nažalost u Dumovcu su i po 12 godina....

          

 

 

MEĐUNARODNI DAN LJUDSKIH PRAVA

Međunarodni dan ljudskih prava obilježen je i u OŠ Žitnjak u srijedu 10.12.2014. Učenicima šestih razreda Iva Šulentić predstavila je projekte "Dislajkaj mržnju na Internetu" i "Dosta-upoznajmo Rome, zaustavimo predrasude". Događanje je  održano u sklopu građanskog odgoja i obrazovanja. O ljudskim pravima govorile su predstavnica Ministarstva socijalne politike i mladih Ivana Furlić, predstavnive  Vladinog ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Bahrija Sejfić, Lana Velimirović Vukalović, Maja Brkić I Orhan Memedi te učiteljica I dvoje učenika iz OŠ Orehovica koji su sudjelovali u izradi video spota za kampanju „Dislajkam mržnju“ i osvojili nacionalnu nagradu. Iva Šulentić bila je moderatorica a Asja Korbar iz udruge REYN također je  sudjelovala kao potpora u raspravama. Naši šestaši pokazali su zavidno znanje o ljudskim pravima i diskriminaciji.

     

 

POSTANI PAMETAN POTROŠAČ

U suradnji sa socijalnom pedagoginjom Sonjom Jarebica iz udruge Ti si ok,  naši osmaši imali su priliku učiti o tome kako biti pametan potrošač i na što sve trebaju obratiti pažnju prilikom kupovanja. Par učenika obišlo je i trgovine, a svoja razmišljanja podjelili su u fokus grupi. Učenici su izradili i plakate koji će biti izloženi slijedeće godine na Dan obilježavanja prava potrošača.

      

      

                        JELOVNIK

Priloženi dokumenti:
JELOVNIK PROSINAC 2018..docx


GOTIK


Brošura za roditelje
Priloženi dokumenti:
Brosura za roditelje.pdf


Upisi u prvi razred

Upisi u srednju

ERASMUS

TražilicaKalendar
« Siječanj 2019 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

preskoči na navigaciju