preskoči na sadržaj
 

OŠ ŽItnjak sudjeluje u projektu "NOT-NASILJE OSTAVLJA TRAGOVE, ZVONI ZA NENASILJE!"

Osamnaest osnovnih i srednjih škola u Lici, istočnoj Slavoniji i Gradu Zagrebu kroz različite aktivnosti sudjeluje u kampanji „Nasilje ostavlja tragove – zvoni za nenasilje!“ koju koordinira Centar za mirovne studije uz pomoć lokalnih partnera - Savjetovališta 'Luka Ritz' u Zagrebu, udruge Delfin u Pakracu i udruge Pokretač u Korenici. Podržite mlade i školske djelatnike u prevenciji nasilja i promicanju nenasilja! OŠ Žitnjak u sklopu projekta NOT, organizira mali projekt MOST.

 

PROJEKT MOST

U sklopu projekta NOT, Centar za mirovne studije izdao je i dvije publikacije. U prvoj su prikazani rezultati istraživanja u kojemu su sudjelovali učenici, nastavnici i stručni suradnici naše škole, a u drugoj je opisan naš projekt MOST. Kratka prezentacija rezultata istraživanja nalazi se na linku ispod fotografije.

             

/upload/os-zitnjak/images/static3/966/File/Prezentacija%20istra%C5%BEivanja.pdf

    

UZVRATNI POSJET VUKOVARACA

U ponedjeljak 01.06.2015. učenici i nastavnici iz vukovarske OŠ Blage Zadre posjetili su Zagreb i našu školu. Nakon priredbe i dočeka, goste smo odveli u grad u obilazak Sabora i zagrebačkih znamenitosti koje su smještene na Gornjem i Donjem gradu. 

    

   

BOŽIĆNI SAJAM

KAKO?  Prodajni sajam

KADA?  Petak  19.12.2014.  14.00 - 17.00

            Subota 20.12.2014.  10.00 - 17.00

GDJE?  Mjesna zajednica  Žitnjak- Struge, Žitnjačka 61

ZAŠTO? U sklopu kampanje NOT, OŠ Žitnjak provodi projekt MOST te organizira sajam ukrasnih predmeta, tombolu,  prodaju rabljenih stvari i odjeće. Sav prihod uložiti će se u humanitarnu akciju i posjet vukovarskoj školi  Blage Zadre, a sve što se ne proda, škola će donirati našem Centru za socijalnu skrb "Pešćenica" kako bi se pomoglo najsiromašnijim obiteljima na Pešćenici.

Na slijedećim fotografijama pokušati ćemo vam dočarati kako je sajam izgledao:

        

                  Aktivnost u kojoj su gotovi svi posjetitelji rado sudjelovali bila  je Tombola.

      

       

Ovom prilikom zahvaljujemo svim učenicima, roditeljima i nastavnicima koji su se uključili u ovaj  projekt i pridonjeli na bilo koji način. Također zahvaljujemo i lokalnoj zajednici koja je pomogla pri organizaciji: gospodinu BEDEKU, opg-u ČUBEK,  mesnicama DON VITO, trgovini TOMY, autootpadu i autoservisu SEC i autoservisu SABO.

                                       

Novac za put do Vukovara naši vrijedni učenici  skupljali su prodajom pšenice ispred crkve na Petruševcu i crkve u  Resniku čak i nakon sajma. Tijekom  prvog polugodišta prikupljale su se plastične boce koje su zamjenjene za novac. Zahvaljujući navedenim aktivnostima prikupljeno je čak 4 300 kn tako da su putnci morali za autobus sufinancirati 20 kn po osobi.  I tako je autobus sa 50 putnika posjetio OŠ Blage Zadre 16.01.2015. godine. Putovali su učenici viših razreda u pratnji ravnatelja Tomislava Baruna, prof. Margarete Milačić, prof. Vesne Horvat-Kovačec i soc.pedagoginje Ane Vasiljev. 

 

 

Nakon toplog dočeka i dobrodošlice učenici OŠ Blage Zadre otpjevali su Pjesmu Vukovaru, a učenici OŠ Žitnjak himnu projketa Most Okreni na boje! . Također u našoj školi, likovna grupa oslikala je polovicu zastave projekta Most te ju predala vukovarčanima kako bi ju dovršili do slijedećeg zajedničkog susreta. Nakon toga učenici su sudjelovali u slijedećim radionicama koje su za njih organizirali vrlo susretljivi i pristupačni djelatnici OŠ Blage Zadre: Nemoj mi se rugati (Božena Šustić, pedagog); parlaonica Novac je najvažnija stvar na svijetu (Ivana Pejić Šmit, učitelj HJ); Rješavanje sukoba (Marinko Uremović, učitelj EJ i NJ); Medaljoni sjećanja (Karolina Krajačić, učiteljica EJ i NJ); Čestitke prijateljstva (Patricija Burazin, učiteljica).

Nakon radionica uslijedila je šetnja gradom te obilazak muzeja-bolnice i dvorca Elc.

                

 JELOVNIK

Priloženi dokumenti:
JELOVNIK PROSINAC 2018..docx


GOTIK


Brošura za roditelje
Priloženi dokumenti:
Brosura za roditelje.pdf


Upisi u prvi razred

Upisi u srednju

ERASMUS

TražilicaKalendar
« Siječanj 2019 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

preskoči na navigaciju