preskoči na sadržaj
vijesti

Učenici 1. i 2. b odjela uz glazbenu pratnju učitelja Zvonimira Bizomeca (2.b) i suradnju učiteljice Mateje Drobec (1.b) otpjevali su dvije prigodne božićne pjesme: Radujte se narodi i Kyrie eleison.

Radujte se narodi https://youtu.be/Xe1pnBGRLos

Kyrie eleison https://youtu.be/_MVfLof0IbQ

  :: opširnije :: 


objavio: Katica Kušan  datum: 24. 12. 2021. 07:54

Draga djeco, poštovani roditelji!

sutra započinje prvi dio zimskog odmora učenika, koji traje do petka, 7. siječnja 2022. godine. U školu se vraćamo u ponedjeljak, 10. siječnja, neparna smjena ujutro, a parna popodne.

Svima Vama koji slavite i Vašim najmilijima želimo sretan Božić i svako dobro u novoj 2022. godini!

  :: opširnije :: 


objavio: Katica Kušan  datum: 23. 12. 2021. 13:33

ŠKOLSKI PREVENTIVNI PROGRAM Vijest ima dokument u privitku

Suradnja udruge Ambidekster i OŠ Žitnjak
Naša škola je u prvom polugodištu ugostila udrugu Ambidekster iz koje su nam održali zanimljivo interaktivno predavanje pod nazivom: "BUDI NAJJAČA KARIKA U LANCU NENASILJA". Učenici šestih i sedmih razreda sudjelovali su u projektu koji je financiran sredstvima EU. 

 

 
  :: opširnije :: 


objavio: Katica Kušan  datum: 20. 12. 2021. 16:45

U petak, 17.12. 2021. posjetio nas je ravnatelj Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Vlade RH, gospodin Alen Tahiri. 
Ovo je drugi posjet gospodina Tahirija našoj školi. Prvi puta je bio u ožujku ove godine kad samo ga upoznali s prilikama u školi. Tada je dogovorena daljnja suradnja, koja je rezultirala uključivanjem škole u nekoliko značajnih projekata. U sklopu projekta "Uključivanje Roma - Ispunjavanje preduvjeta za učinkovitu provedbu politika usmjerenih na nacionalne manjine" koji provodi Ured za ljudska i prava nacionalnih manjina Vlade RH, našoj školi je donirana pametna ploča koja je postavljena u posebni razredni odjel. Učenici posebnog razrednog odjela pokazali su gospodinu Tahiriju kako koriste pametnu ploču. Povodom nadolazećih blagdana predali su mu čestitku koju su za njega napravili.  
Od srca zahvaljujemo Uredu za ljudska prava i prava nacionalnih manjina i njihovom ravnatelju g. Tahiriju na na ovoj prekrasnoj i vrijednoj donaciji i veselimo se daljnjoj suradnji. 
  :: opširnije :: 


objavio: Katica Kušan  datum: 20. 12. 2021. 16:37

Komemoracija poginulim braniteljima

   

Svake godine Udruga veterana i dragovoljaca zajedno s Mjesnim odborom Žitnjak-Petruševec organizira  komemoraciju za naše branitelje poginule u Domovinskom ratu:  Božidara Pintarića, Damira Krsnika, Juricu Bekića, Igora Vukasa, Zlatka Krčmara, Miroslava Krpana, Josipa Horvata i Nenada Sočeca. Ove godine, 17. prosinca,  obilježen je dan najvećeg stradanja naših branitelja kada  su samo u jednom danu 19. prosinca  1991. poginula četvorica branitelja. Pred spomenikom poginulim braniteljima položeni su vijenci a naši su učenici upalili svijeće. Na tragična ratna zbivanja u svom govoru podsjetio nas je g. Stjepan  Horvat.

  :: opširnije :: 


objavio: Katica Kušan  datum: 20. 12. 2021. 08:30

Akcija 5 za Petrinju Vijest ima dokument u privitku

U drugom polugodištu prošle školske godine naša škola organizirala je akciju prikupljanja sredstava za područja pogođena potresom 29.12. 2020. U akciji je prikupljeno 7.100,00 kn. 
U okviru akcije 5 za Petrinju HUROŠ - Ogranka Grada Zagreba, OŠ Trnsko, OŠ Prečko, OŠ Odra, I. OŠ Dugave, OŠ Dragutina Domjanića i OŠ Žitnjak ujedinile su prikupljena sredstva i opremile učionice OŠ Mate Lovraka u Petrinji školskim ormarićima. Zagrebačkim školama u akciji se pridružila i tvrtka Carek Interijeri d.o.o. koja je izradila ormariće. Oni su odlučili ne naplatiti rad i prijevoz ormarića, te je od tih sredstava nabavljena pametna ploča koja će biti postavljena u jednu od učionica OŠ Mate Lovraka. Ravnateljica OŠ Mate Lovraka, Ankica Krnjajić Magdić, 16.12. ugostila je ravnateljice i ravnatelje zagrebačkih škola i zahvalila na vrijednoj donaciji. 
Ponosni smo što su naši učenici i djelatnici bili dio ove lijepe akcije! 
  :: opširnije :: 


objavio: Katica Kušan  datum: 17. 12. 2021. 13:12

ODMORKO Vijest ima dokument u privitku

Draga djeco, poštovani roditelji,
 
Školski sportski savez Grada Zagreba je tijekom zimskih praznika učenika pripremio program Odmorko Zima 2022.

 Program će se provoditi radnim danima od 27. prosinca 2021. do 07. siječnja 2022 godine.
  :: opširnije :: 


objavio: Katica Kušan  datum: 17. 12. 2021. 13:09

Akcija prikupljanja donacija za nove knjige

Dragi roditelji i učenici!

Zahvaljujemo na doprinosu knjižnom fundusu i obrazovanju učenika naše škole! Vašim donacijama prikupljeno je 4.148,55 kn. Tome je pridodano 635 kn od iskaznica i zakasnina.

 

Koje smo knjige kupili i njihove račune možete pogledati klikom na ovu poveznicu:

https://www.canva.com/design/DAEx8SRR-4c/88JNLI9lubd4iFj9LDuChg/view?utm_content=DAEx8SRR-4c&utm_campaign=designshare&utm_medium=link&utm_source=sharebutton

  :: opširnije :: 


objavio: Katica Kušan  datum: 16. 12. 2021. 20:01

Edukacijom do znanja i prihvaćanja Vijest ima dokument u privitku

U sklopu projekta „Edukacijom do znanja i prihvaćanja“, u četvrtak, 02.12.2021. 25 naših učenika 6., 7. i 8. razreda u pratnji učitelja (Vesna Horvat-Kovačec prof., Mateo Duvnjak, prof., Margareta Milačić knjižničarka, Katarina Matić studentica na praksi) uputili u „Kali Saru“ – nevladinu organizaciju Roma u Republici Hrvatskoj. Tamo su imali prilike sudjelovati u zanimljivoj radionici o romskim poslovicama. Brojne su životne mudrosti koje smo tamo čuli, samo neke od kojih su sljedeće:

O lachipen mangel lachipen. – Dobrota priziva dobrotu.

  • I dar ni avel avrial, avel andral. – Strah ne dolazi izvana, nego iznutra.
  • Kon lachipen kerel, brakhel les o Del. – I nebo štiti one koji čine dobro.

Osim poslovica, o životu nam je govorio i Veljko Kajtazi, zastupnik nacionalnih manjina u Hrvatskom saboru – našim učenicima se obratio u Središnjoj knjižnici Roma, koja je prva te ujedno i jedina takva u Europi. Našim učenicima pričao je zanimljivosti iz svoga života, ukazao na važnost tolerancije te govorio o romskim imenima i riječima. Gospodin Kajtazi je motivirao naše učenike da ustraju u obrazovanju, da se trude i da uče – te je istaknuo koliko je važno biti dobar čovjek.Biti Rom na romskom jeziku znači biti čovjek, i to je još jedna važna poruka koju nosimo sa sobom iz „Kali Sare.“

I naši učenici kažu da im je bilo zanimljivo i ugodno: „meni je bilo jako zabavno i poučno. Naučila sam da nas izreke prate kroz život“; „naučio sam da su Romi jednako važni kao i svi“, „bilo nam je jako zabavno i željeli bi još dolaziti“ – na što sve odgovaramo potvrdno te se radujemo daljnjoj suradnji s „Kali Sarom“ – kako našem odlasku k njima, tako i njihovom dolasku k nama u Osnovnu školu Žitnjak!

fotogalerija

  :: opširnije :: 


objavio: Katica Kušan  datum: 10. 12. 2021. 08:28

Kuhanje

Učenici su u sklopu izbornog predmeta Bosanski jezik i kultura jučer u školskoj kuhinji skupa sa učiteljicom Almom Halilović učili praviti burek

  :: opširnije :: 


objavio: Marija Zubec  datum: 1. 12. 2021. 18:42

Obilježavanje Dana državnosti BiH

Učenici naše škole, koji pohađaju izborni predmet Bosanski jezik i kulturu, 23.11.2021.godine svečano su obilježili  Dan državnosti Bosne i Hercegovine koji se obilježava svake godine 25.studenog.

Svečanost obilježavanja započela je u 18h u prostorijama OKM a učenicima se osim nastavnice Alme Halilović obratio i poznati bosanskohercegovački glumac Emir Hadžihafizbegović. Nakon završenog izlaganja učenicima su dodijeljeni prigodni pokloni koje je za njih pripremilo Vijeće Bošnjačke nacionalne manjine grada Zagreba i nastavili druženje i fotografiranje sa glumcem u opuštenoj atmosferi. Program je završio u 19.15h a učenici su otišli puni pozitivnih dojmova .

  :: opširnije :: 


objavio: Marija Zubec  datum: 24. 11. 2021. 08:49

Međunarodni dan prava djeteta Vijest ima dokument u privitku

20.11. Međunarodni dan prava djeteta uz slikovnicu „Novi početak“ koju su osmislile naše učenice N. B. i K. H.

Svake godine 20. studenog obilježavamo Međunarodni dan prava djeteta. Konvencija o pravima djece iz 1989. obećava svakom djetetu pravo na obrazovanje, zdravstvenu skrb, prehranu, smještaj, igru, uvažavanje, poštovanje, zaštitu od diskriminacije, iskorištavanja, nasilja... Nažalost, ta prava nisu zajamčena svima. Ranjive skupine poput djece bez roditelja, djece s teškoćama, pripadnici manjina, djeca prisiljena na rad i druge vrste iskorištavanja najviše su u riziku od kršenja temeljnih prava.

Naše učenice osmog razreda N. B. i K. H. osmislile su lijepu slikovnicu kojom ćemo obilježiti ovaj dan. Slikovnica je ostvarena u sklopu projekta „Čitam, dakle jesam!“ koji vode prof. Marijana Međugorac i knjižničarka Margareta Milačić. Svakako ju prelistajte klikom na ovu poveznicu:

https://www.canva.com/design/DAEvtsa9Ufc/tRrAfKvbKRVcBInO7nGKxg/view?utm_content=DAEvtsa9Ufc&utm_campaign=designshare&utm_medium=link&utm_source=sharebutton

 

  :: opširnije :: 


objavio: Katica Kušan  datum: 20. 11. 2021. 18:58

Odmorko Vijest ima dokument u privitku

  :: opširnije :: 


objavio: Katica Kušan  datum: 12. 11. 2021. 14:22

Zapamtite Vukovar

 

  

Dan sjećanja, 4. c

  :: opširnije :: 


objavio: Katica Kušan  datum: 10. 11. 2021. 19:58

Obavijest Vijest ima dokument u privitku

Draga djeco, poštovani roditelji,

 
slijedom Zaključaka stožera Civilne zaštite Grada Zagreba nastava za sve učenike osnovnih i srednjih škola Grada Zagreba od ponedjeljka, 8. studenog 2021. organizirat će se prema modelu A, odnosno uživo.
Vidimo se u ponedjeljak u školi, prema redovnom rasporedu.
  :: opširnije :: 


objavio: Katica Kušan  datum: 5. 11. 2021. 15:38

Dan kruha i Dan jabuka u 1.b

Povodom Dana kruha i zahvalnosti za plodove zemlje te Dana jabuka na poveznici pogledajte razrednu izložbu učenika 1. b razreda.

Poveznica: 

https://read.bookcreator.com/LJiGYnfHovYdX1GXmzYhByLPrP72/NgLfJ6PFSMax9BMkrKBvTA

  :: opširnije :: 


objavio: Marija Zubec  datum: 4. 11. 2021. 15:12

HOĆEMO NOVE KNJIGE Vijest ima dokument u privitku

HOĆEMO NOVE KNJIGE!
Pogledajte kratki video koji pokazuje kakvo je stanje s lektirnim naslovima u školskoj knjižnici. Zahvaljujem na velikoj pomoći i glumačkom umijeću učenika 2.b razreda, njihovom učitelju Zvonimiru, asistentici Ani na suradnji i Elionemu na montaži.
Margareta Milačić, knjižničarka
  :: opširnije :: 


objavio: Katica Kušan  datum: 28. 10. 2021. 18:41

KNJIGE ZA KNJIŽNICU

SKUPLJAMO DONACIJE ZA NOVE KNJIGE ZA KNJIŽNICU

Poštovani roditelji i učenici!

U ovoj Godini čitanja nalazimo se i u Mjesecu hrvatske knjige. Tim povodom upućujemo molbu za dobrovoljnu pomoć školskoj knjižnici. Knjige su u jako lošem stanju, mnoge su uništene i nestale, a njihov je broj drastično prorijeđen. Lektirne naslove treba osuvremeniti, a mnoge nadopuniti.

Molimo vas za razumijevanje i prilog prema vašim mogućnostima za nabavku knjiga.

Novac skupljaju razrednici.

Cjelokupan iznos prikupljenog novca bit će objavljen na kraju akcije koja traje od 15.10.-15.11.2021. Nakon toga na stranicama škole objavit ćemo naslove i cijene kupljenih knjiga.

Unaprijed hvala u ime svih djelatnika i učenika OŠ Žitnjak.

  :: opširnije :: 


objavio: Katica Kušan  datum: 28. 10. 2021. 18:36

ŠKOLSKA KUHINJA-UPLATNICE

Poštovani roditelji,

zbog povećane sigurnosti, davatelji e-mail usluge (google, yahoo…) , mailove koji su poslani putem 'automata za slanje mailova' (naša škola ga koristi), poštu prosljeđuju u spam (neželjenu poštu).

Treba na mail stranici  otvoriti pretinac spam (neželjena pošta), pozicionirati se na račun koji je poslala škola. Desnim klikom miša otvoriti podizbornik.

Na tom podizborniku izabere se opcija NO SPAM (nije neželjena pošta) i od toga dana, vaš email davatelj usluga, znati će svrstati mail u Inbox (ulazna pošta).

Kod gmaila, spam (neželjena pošta) je 'skriven'. Biti će prikazan kada kliknete na riječ More (više) i kad se mišem spustite niže.

 

S poštovanjem.

  :: opširnije :: 


objavio: Monika Dorotić  datum: 27. 10. 2021. 11:44

DAN KRAVATE

DAN KRAVATE, 18.10.2021.
Povodom Dana kravate, pogledajte na ovoj poveznici malu izložbu likovnih radova učenika 2.c i 3.b razreda:
 
 
  :: opširnije :: 


objavio: Marija Zubec  datum: 16. 10. 2021. 17:51

ODMORKO Vijest ima dokument u privitku

  :: opširnije :: 


objavio: Katica Kušan  datum: 5. 10. 2021. 19:31

Terenska nastava

U četvrtak, 30. rujna 2021., učenici 6.c, 7.a, 7.b i 7.c razreda u pratnji svojih razrednica i profesora rimokatoličkog vjeronauka odradili su svoju dugo čekanu terensku nastavu. Neki još pomalo sneni, imali su razbuđivanje u Parku znanosti u Oroslavju. Uz puno smjeha, navijanja i dobre volje, bili su jako dobri gosti u tuđem dvorištu. Dva brata vodiča, poveli su dvije grupe učenika kroz put u svijet matematike i fizike. Sudeći prema viđenome, u našim razredima bit će odličnih fizičara (matematičara već ima). Terenska nastava začinjena je satom povijesti u Muzeju seljačkih buna u Gornjoj Stubici. Zanimljiva i nekima poznata priča, uz puno izloženih predmeta, na učenike je ostavila poseban utisak. Da ih terenska nastava ne bi previše umorila, učenici s pratnjom završili su u restoranu Oro-Goro na prevelikim pizzama.

  :: opširnije :: 


objavio: Marija Zubec  datum: 1. 10. 2021. 15:48

Kuhanje

Učenici naše škole, koji pohađaju izborni predmet bosanski jezik i kulturu po modelu C , od ove školske godine svaki mjesec će imati praktični dio nastave kroz tradicijsko kuhanje. Ovaj tjedan su učenici, skupa sa svojom učiteljicom Almom Halilović, bili vrijedni pa su za početak krenuli sa laganim jelom - uštipcima. Cilj nam je da se učenici druže i kroz druženje u opuštenoj atmosferi nauče sve ljepote bosanske kuhinje. 

  :: opširnije :: 


objavio: Marija Zubec  datum: 29. 9. 2021. 15:47

Obavijest Vijest ima dokument u privitku

Ovogodišnja međunarodna biciklistička utrka CRO Race održat će se od 28. rujna do 3. listopada i ponudit će mnoga uzbuđenja, a jedno je od njih zasigurno i drugo izdanje virtualne utrke za djecu, Kids CRO Race uz EDUKATIVNO – INFORMATIVNE radionice – u suradnji s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, koje će se održati u nedjelju 3. listopada 2021. s početkom u  11.30 sati na lokaciji Trg Republike Hrvatske.
Više informacija o ovom sportskom natjecanju u prilogu u privitku. 
  :: opširnije :: 


objavio: Katica Kušan  datum: 27. 9. 2021. 17:32

Odmorko Vijest ima dokument u privitku

  :: opširnije :: 


objavio: Katica Kušan  datum: 20. 9. 2021. 12:23

Obavijest Vijest ima dokument u privitku

Dragi učenici, poštovani roditelji!

 

U ponedjeljak, 6. rujna 2021. započinje nova nastavna godina.

Za učenike 3., 5. i 7. razreda nastava počinje u jutarnjoj smjeni u 8:00 h, a za učenike 2., 4., 6. i 8. razreda u popodnevnoj smjeni u 14:00h.

 Prvi dan nastave učenici će imati 4 sata. Trebaju ponijeti torbu, jer će im biti podijeljeni udžbenici, a učenici od 5. do 8. razreda i zaštitnu masku. Učenici će se u školi kretati uz poštivanje epidemioloških mjera. 

Primanje učenika prvih razreda biti će ispred škole u 12:00h

Zbog epidemioloških preporuka molimo da u pratnji učenika bude jedan roditelj.

U skladu s Općom uredbom o zaštiti osobnih podataka, raspodjela prvašića po razrednim odjelima biti će priopćena prvi dan nastave u 12:00h. 

Svima želimo puno uspjeha i zadovoljstva u novoj školskoj godini i veselimo se ponovnom susretu!

Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije bolesti COVID-19 vezano uz rad predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola u školskoj godini 2021./2022. (26/08/2021)
  :: opširnije :: 


objavio: Katica Kušan  datum: 30. 8. 2021. 17:24

Postupanje u slučaju potresa Vijest ima dokument u privitku

Dragi učenici, poštovani roditelji!

 

Pogledajte edukativni video o postupanju u slučaju potresa.

letak

letak

letak

  :: opširnije :: 


objavio: Katica Kušan  datum: 5. 1. 2021. 13:13

Djeca i obitelji prije, tijekom i nakon potresa

BESPLATNA PUBLIKACIJA: “Djeca i obitelji prije, tijekom i nakon potresa”

Dragi roditelji, učenici, zaposlenici!

U ovim teškim vremenima dobro je zapamtiti da niste sami u svemu što se događa! Trenutna situacija mnogima je stresna i neizvjesna, pa tako vjerojatno i Vama i vašoj obitelji. Mnoge emocije, misli i ponašanja koja se trenutno mogu javiti su normalna reakcija na situaciju. Možete se osjećati uplašeno, tužno, uznemireno, ali i udaljeno od situacije. Kako bi mogli pomoći sebi i svojoj djeci, u nastavku slijedi brošura koja detaljno prikazuje kako sa svojom djecom razgovarati o potresu, o nekim tipičnim reakcijama, mogućim aktivnostima koje mogu pomoći i Vama i njima. Autori brošure su psiholozi Poliklinike za zaštitu djece i mladih grada Zagreba: prof. dr. sc. Gordana Buljan Flander, Krešimir Prijatelj i Mia Roje Đapić.

  :: opširnije :: 


objavio: Katica Kušan  datum: 30. 12. 2020. 18:24

Raspored zvona

Jutarnja smjena:

 

1. 8:00 – 8:40

2. 8:50 – 9:30

3. 9:40 – 10:20

4. 10:25 – 11:05

5. 11:10 – 11: 50

6. 11:55 – 12:35

 

Popodnevna smjena:

 

0. 13:15 – 13:55

1. 14:00 – 14:40

2. 14:50 – 15:30

3. 15:40 – 16:20

4. 16:25 – 17:05

5. 17:10 – 17:50

6. 17:55 – 18:35

  :: opširnije :: 


objavio: Katica Kušan  datum: 3. 9. 2020. 17:54
» Arhiva naših vijesti    
 BIOSIGURNOST I BIOZAŠTITA

110 godina OŠ Žitnjak

JELOVNIK

Priloženi dokumenti:
JELOVNIK STUDENI 2021..docx


GOTIK

Izložba

Instagram – Wikipedija

Virtualna izložba likovnih radova učenika OŠ Žitnjak

Gabriel6         Filip6

Dino6

Emina7           Patricija7   

Nika7              Korina7

Lucija7            Lana7

Josipa7           Lara7

Mihael7           Martina7

Jozo7              Sven7

NikaB7            Kristina7

Belmin7         Ivan7

Sara7            Mia7

Ema7            Dominik7

Karla5            Dominik5

Lejla5           Lejla5_2

Ana5               AnaL5

Mateo5           Luna5

Matej5            Toni5

Franka5       Franka5_2

  Leonarda5

Josip5             Patricija5

Katarina5       Ana5.a

Lana8_1          Lana8_2

Lana8_3         Lucia8

Emanuel8    Ana Marija8

Antonio8      Lucija8
Upisi u srednju

 

 

 


U spomen

Priloženi dokumenti:
Vladimir Dubovski.docx


Upisi u prvi razred

Motivacija za učenje

Priloženi dokumenti:
46864.pptx


U slučaju potresa

Obavijesti

Virtualna učionica

Prijava

 

Priloženi dokumenti:
upute za virtualne razrede (3).doc


Telefoni za psihološku pomoćPriručnik

Priručnik Zagreb za zdravlje mladih


Tražilica

Kalendar
« Siječanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

preskoči na navigaciju